פאי פקאן ומייפל

פאי פקאן עשיר, משובח במיוחד וקל הכנה. והוא גם פרווה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פאי פקאן ומייפל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם בצק מרודד למאפים מתוקים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
  • 3 ביצים גדולות
  • 150 גרם חצאי פקאן
  • ⅔ כוס (120 גרם) סוכר חום מהודק
  • ½ כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל 100% טבעי
  • 3 כפות שמן תירס או שמן חמניות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כפית מלח

אופן הכנה:


1. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי.

2. חותכים מגליל הבצק קטע באורך 28 ס"מ (מקבלים מלבן שרוחבו 25 ס"מ - כרוחב הגליל - ואורכו 28 ס"מ). מרדדים את מלבן הבצק לריבוע של 30x30 ס"מ. מרפדים בעלה הבצק תבנית פאי משומנת בקוטר 24 ס"מ (רצוי בעלת תחתית מתפרקת). מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדופנותיה וחותכים את העודפים. מחוררים את תחתיתה של קלתית הבצק במזלג, ומהדקים אל הבצק נייר אפייה.

3. מניחים את תבנית הפאי על תבנית התנור החמה, ואופים את קלתית הבצק עם כיסוי הנייר במשך 15 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), מסירים את הנייר ואופים את הקלתית עד שהיא מזהיבה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.

4. מפרידים ביצה אחת לחלבון ולחלמון. טורפים את החלבון במזלג, ומברישים את הפנים של קלתית הבצק בשכבה דקה של חלבון טרוף. מחזירים את הקלתית לתנור החם ל־3-2 דקות (שכבת החלבון אוטמת את הבצק ושומרת על פריכותו).

5. מסדרים חצאי פקאן על תחתית הקלתית האפויה בשכבה אחת צפופה (לא כולם נכנסים). טורפים את שתי הביצים הנותרות עם החלמון ושאריות החלבון של הביצה השלישית ועם כל המצרכים הנותרים, ויוצקים בזהירות על חצאי הפקאן. מניחים את חצאי הפקאן הנותרים ברווחים שנוצרו בין חצאי הפקאן.

6. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות), ואופים את הפאי במדף האמצעי של התנור במשך 35-30 דקות, עד שמרכז המלית יציב למגע. מצננים בתבנית.



דרג: