פאי פקאן

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים - טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד - העיקר שיהיה מתוק!

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאי פקאן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: תבנית פאי בקוטר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק בסיס:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה"תנובה"
  • 80 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • תמצית וניל
  • למילוי:
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כוס שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 2 ביצים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 300 גרם אגוזי פקאן

אופן הכנה:

1אופן ההכנה:

. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים ולשים לבצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

2. מרדדים את הבצק לעלה גדול יותר מקוטר התבנית, ושוטחים אותו על התבנית והדפנות. מהדקים עם הידיים וחותכים את שאריות הבצק, מנקבים קלות את התחתית בעזרת מזלג. מחזירים לקירור לעוד כשעה.

3. מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר סוכר ומים עד שהסוכר נהיה קרמל בצבע חום כהה. מנמיכים את האש ושופכים לאט ובזהירות, תוך כדי ערבוב, את השמנת המתוקה. מערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה. מכבים את האש ומצננים קלות. מחכים 15 דקות לקירור ומוסיפים את הביצים והלימון(חשוב לחכות על מנת לקרר לפני הוספת הביצים).

4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים את התבנית עם הבצק (ללא המילוי) כ- 15 דקות עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור, שופכים על הבצק כ- 300 גרם פקאן (ניתן להשתמש בכל סוג של אגוזים), שופכים מעל את המילוי ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דקות עד שהפאי יציב.
דרג: