פאי פירות וכל טוב

פאי פירות במיוחד לט״ו בשבט

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אביגייל כהן

דרג:
פאי פירות וכל טוב
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לתחתית הפאי:
  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם קרמל
  • 150 גרם חמאה או מחמאה
  • למילוי הפירות:
  • 2 תפוחים ירוקים
  • 2 אגסים
  • חופן צימוקים וחמוציות
  • חופן אגוזי פקאן רגילים או מסוכרים
  • חצי כוס פירורי ביסקוויטים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סירופ מייפל

אופן הכנה:

לתחתית נרסק את הביסקוויטים במעבד מזון עד שיהפכו לפירורים. נוסיף את החמאה המומסת למעבד ונפעיל לעוד כמה שניות עד שהחמאה והביסקוויטים מתערבבים היטב.

נוציא מהתערובת חצי כוס ונשמור בצד. את שאר התערובת נשפוך לתבנית פאי ונהדק היטב גם בשוליים ונכניס למקרר לחצי שעה.
אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 180 מעלות
2. קולפים את הפירות, חותכים לקוביות ושמים בקערה
3. מוסיפים את הצימוקים, החמוציות, האגוזים, חצי כוס פירורי ביסקוויטים וסוכר חום ומערבבים היטב
4. שופכים את תערובת הפירות על תחתית הפאי שהוצאה מהמקרר ומסדרים אותם בערימה יפה ומסודרת. אפשר לחתוך אגס או תפוח לצורת מניפה ולהניח מעל הערימה לקישוט
5. יוצקים מעל את שתי כפות סירופ המייפל ומכניסים לתנור לאפיה של 40 דקות
6. כשהפירות רכים בצבע קרמל יפה הפאי מוכן
דרג: