פאי פטריות בקלי קלות

עלה מלוואח מרוח בפסטו פטרוזיליה ונענע ומכוסה בהמון פטריות מוקפצות. אפייה קצרה וקלה ויש לכם ארוחה זוגית טעימה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פאי פטריות בקלי קלות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם פטריות קטנות (כל סוג יתאים)+ 150 גרם פטריות פורטבלו גדולות (או 350 גרם פטריות פורטבלו גדולות)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 כף עלי שמיר קצוצים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • פלפל שחור טחון טרי
  • מלח
  • שני עלי מלוואח שרעבי מוקפאים "מעדנות"
  • 3 כפות פסטו פטרוזיליה ונענע "אוליביה"
  • 2 עגבניות שרי לעיטור

אופן הכנה:

1. פורסים דק או קוצצים את הפטריות הקטנות. חותכים כל פטרייה גדולה ל־4 או 5 פרוסות עבות. מחממים את השמן במחבת גדולה מעל להבה גבוהה. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הפטריות הקטנות, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה עד שהן מתחילות להשחים. מוסיפים עשבי תיבול ומיץ לימון ומערבבים. מוסיפים את פרוסות הפטריות הגדולות ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה נוספת. מתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם. מסירים מהאש ומצננים.
2. מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות).
3. מניחים את עלי המלוואח בתבנית, ומורחים על כל אחד מהם ½1 כפות פסטו פטרוזיליה ונענע – משאירים שוליים נקיים ברוחב 1.5 ס"מ. מפזרים את פרוסות הפטריות הקטנות על הפסטו, ומסדרים עליהן את פרוסות הפטריות הגדולות. מניחים עגבנייה שרי במרכז.
4. אופים במרכז התנור במשך 20 דקות, עד ששולי הבצק תפוחים וצבעם חום־זהוב. מגישים חם.
דרג: