פאי מנגולד וחוביזה

פאי מנגולד וחוביזה

מאת: רינת גולומביק

דרג:
פאי מנגולד וחוביזה
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק לפאי:
  • 75 גרם חמאה
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1/3 כוס קוואקר לא מעובד
  • 1/4 כוס סומסום
  • 2 כפות זרעי פשתן טחונים
  • 3 כפות מים קרים
  • קורט מלח
  • מלית:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים או גבעול כרישה
  • 300 גרם עלי מנגולד
  • 300 גרם עלי חוביזה
  • חבילת שמנת לבישול 15%
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 2 ביצים
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית זרעי כמון טחונים

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לטמפ' 180 מעלות.
בצק:
  • בקערה, מאחדים את כל החומרים לבצק.
  • משמנים תבנית עגולה מס' 28 או תבנית מלבנית בגודל 23X35 ומשטחים בה את הבצק.
מלית:
  • שוטפים את עלי המנגולד והחוביזה.
  • מאדים את העלים בסיר כפול עם מסננת (או, שמים בסיר את העלים הרטובים ומאדים עם מכסה סגור 5-10 דק', הופכים מידי פעם כדי שכל העלים יתרככו), מסננים ומקררים.
  • בנתיים- קוצצים את הבצל או הכרשה ומטגנים בשמן.
  • קוצצים את העלים ומוסיפים לבצל, ממשיכים לטגן כ- 2 דק'.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד כמעט רתיחה. מורידים מהאש.
  • מוסיפים- ביצים, גבינה בולגרית מגוררת בפומפיה, פלפל שחור וזרעי כמון.
  • יוצקים את המלית על הבצק ומכניסים לתנור לכ- 30-45 דק'.

דרג: