פאי מנגו־הדרים עם קרם פרש

פאי יפהפה עם מלית מנגו־תפוז חמצמצת־מתוקה וקרם פרש, שמעשיר את הטעם ומוסיף יופי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פאי מנגו־הדרים עם קרם פרש
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: פאי בקוטר 26 ס"מ 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקלתית:
  • 150 גרם (½1 כוסות) פירורי ביסקוויט
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 20 גרם פיסטוקים קצוצים דק
  • 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • למלית:
  • 1 תפוז שקליפתו יפה
  • 1 לימון שקליפתו יפה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • ½ כוס + 2 כפות (115 גרם) סוכר
  • 200 גרם מחית מנגו (ממנגו טרי או מחית קפואה מופשרת)
  • ⅓ כוס (40 גרם) קורנפלור
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מים
  • 50 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כף תרכיז מנגו קפוא
  • 1 גביע (200 מ"ל) קרם פרש מסדרת "השף הלבן"
  • רצועות דקיקות של קליפת תפוז (מתפוז שני) לעיטור

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מכינים את הקלתית. מערבבים את המצרכים היבשים בקערה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהיא נספגת באופן אחיד. מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. אופים במרכז התנור במשך 8 דקות. מצננים.
2. מכינים את המלית. מגררים את הקליפה מהתפוז ומחצי לימון לתוך סיר בינוני. חוצים את התפוז וסוחטים את המיץ. מוסיפים את המיץ לסיר. סוחטים את הלימון, מודדים 4 כפות מיץ ומוסיפים לסיר. מוסיפים שמנת וסוכר ומערבבים היטב. מחממים כמעט עד לרתיחה תוך בחישה. מערבבים פנימה את מחית המנגו ומחממים שוב. בוללים את הקורנפלור במים ובוחשים לתוך התערובת החמה. מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת סמיכה מאוד ומאבדת את המראה האטום. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ואת תרכיז המנגו. מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי. טועמים - אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מיץ לימון או סוכר (המתיקות של המנגו וחמיצות הלימון משתנות מפרי לפרי). מסננים את התערובת החמה לקערה ויוצקים מיד לתוך הקלתית האפויה. מחליקים את פני המלית וזורים עליה מעט סוכר כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים. מכסים ומקררים במשך לילה.
3. מעבירים את הקרם פרש לשקיק זילוף עם צנתר עגול חלק בקוטר 16-14 מ"מ. מזלפים על הפאי תלוליות קרם פרש (אפשר במעגל ואפשר על פני כל הפאי), ומעטרים ברצועות דקיקות של קליפת תפוז.
דרג: