פאי מוס שוקולד

פאי מוס שוקולד, לאוהבי השוקולד פאי מושלם

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאי מוס שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם שוקולד מריר "כרמית"
  • 1 כף קפה נמס
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • קורט מלח
  • 8 ביצים, מופרדות
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל או ליקר קפה
  • 2 שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • פקאן סיני

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד. ממיסים את הקפה במים הרותחים ומערבבים עם השוקולד. מקציפים את החלמונים עד שמערבבים, ומערבבים לתוך השוקולד.
2. מקציפים חלבונים עם מלח וסוכר לקצף חזק, מקפלים לתוך תערובת השוקולד.
3. משמנים תחתית של תבנית קפיצית עגולה (קוטר 26 ס"מ), ושופכים כשליש מהבלילה, מורחים קצת כלפי מעלה, על הדפנות. אופים בחום בינוני 25 דקות, משאירים בתוך התנור הכבוי עוד 5 דקות, ומצננים שעתיים.
4. מקציפים שמנת מתוקה אחת, ומקפלים לתוך העיסה שנותרה. ממלאים את ה"קלתית" בתערובת, ומקפיאים.
5. מקציפים עוד שמנת מתוקה, מורחים מעל הפאי ומקפיאים.
6. מקשטים את הפאי מלמעלה בפקאן סיני קצוץ, בצורת עיגול במרכז, ובחצאי פקאן סיני למעלה מסביב. (אפשר ליצור "ספירלות" של קצפת מסביב, כך שכל פרוסה תתקבל עם ספירלה אחת, כשעל כל ספירלה מונח חצי פקאן סיני.)
7. להגשה, מורידים את הדופן מהפאי, כך שהשכבות יראו.

דרג: