פאי לימון עם קצפת - כשר לפסח

קינוח מפנק לפסח

מאת: עדה גת

דרג:
פאי לימון עם קצפת - כשר לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס:
  • מרנג קנוי או קצפיות (נשיקות) וניל
  • מילוי:
  • 2 כוסות מים
  • 50 גרם חמאה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל או לימון 2 כפות קורנפלור, עם 1/4 כוס מים
  • 3 חלמונים, מיץ משני לימונים
  • כוס קמח תופח
  • 3 חלבונים קצף
  • 4 כפות סוכר
  • 1 מיכל קצפת
  • ו-50 גר' שוקולד מריר

אופן הכנה:


הכנה
1. 2 כוסות מים, 50 גרם חמאה, 3/4 כוס סוכר - מביאים לכמעט רתיחה.
2. מערבבים את הפודינגים, 2 כפות פודינג וניל או לימון 2 כפות קורנפלור, עם 1/4 כוס מים.
3. מוסיפים לחמאה והמים הרותחים, מערבבים היטב, מכבים את האש.
4. מוסיפים 3 חלמונים ,מיץ משני לימונים. עושים מהחלבונים קצף עם 4 כפות סוכר, מערבבים עם הפודינג ושופכים על משטח המרנג או על הקצפיות.
5. מקררים ומקשטים עם קצפת של השף הלבן ולגרר שוקולד מריר מעל.
לא בפסח הבסיס הוא 1 כוס קמח רגיל

 

דרג: