פאי כרישה

פשטידה במלית כרישה וגבינת צאן על בסיס בצק פאי מוכן, מנה נהדרת לארוחת ערב לצד סלט ירוק

מאת: סוזנה לאור

דרג:
פאי כרישה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות/תבנית לפאי בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת בצק לפאי, מרודד
  • 2 כרישות
  • 1 כף שמן זית
  • 250 גרם גבינת צאן
  • 3 ביצים מופרדות
  • 2 כפות סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חופן פירורי לחם

אופן הכנה:

הכנה:
1. משמנים תבנית לפאי 26 ס"מ ומרפדים בבצק לפאי.
2. מנקים את הכרישה וחותכים בטבעות של 1 ס"מ.
3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הכרישה עד שהיא מתרככת. מפוררים את הגבינה על הכרישה.
4. מקציפים קצת את החלמונים ומוסיפים למחבת. מערבבים את התערובת ומוסיפים קצת מלח (זכרו הגבינה כבר מלוחה).
5. מפזרים מעט פירורי לחם על הבצק, שופכים את תוכן המחבת על הבצק.
6. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף עמיד ושופכים על התערובת בעדינות.
7. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים עד להזהבה. מקררים.

דרג: