פאי כרובית וביצים בניחוח קארי

מאפה צמחוני מתובל וטעים, שאפשר להגיש כמנה עיקרית בארוחה. סלט על־יד ואתם מסודרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאי כרובית וביצים בניחוח קארי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 7-6 פרוסות לימון כבוש
  • ½ כף ממרח קארי אדום
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 100 גרם חמאת "תנובה"
  • 100 מ"ל יוגורט "תנובה" 3% או יותר
  • למלית:
  • 2 כפות שמן
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ כפית כורכום
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף ממרח קארי אדום
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות קצוצות משומרות במיץ
  • 200 גרם כרובית קפואה "סנפרוסט" - מופשרת למחצה ומפורקת לתפרחות קטנות
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 6 ביצים בינוניות (או 8 אם מכינים בתבנית אחת גדולה)
  • יוגורט להגשה

אופן הכנה:

הכנה
1. מכינים את הבצק. שמים לימונים כבושים, ממרח קארי וחצי כוס קמח במכל של מעבד המזון ומעבדים בפולסים כדי לרסק את הלימונים. מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים לבצק חלק, גמיש ואחיד. צרים מהבצק דסקית שטוחה, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים לפחות.
2. מכינים את המלית. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים כמון, כורכום ושום ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 שניות. מוסיפים ממרח קארי ומערבבים היטב. מוסיפים עגבניות, כרובית, מיץ לימון ורוטב צ'ילי ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15-12 דקות, עד שהתערובת סמיכה מאוד. מתבלים במלח ובפלפל. מצננים. מערבבים פנימה את הכוסברה.
3. משמנים קלות 6 תבניות פאי אישיות (רצוי מתפרקות) בקוטר 11 ס"מ (או תבנית פאי גדולה בקוטר 26 ס"מ). מוציאים את הבצק מהמקרר (אם הוא נוקשה מדי, נותנים לו להתרכך מעט בטמפרטורת החדר). מחלקים את הבצק ל־6 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעיגול שגודלו מספיק לריפוד תבנית ודופנותיה. מעבירים את עלה הבצק לתבנית, ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מעבירים מערוך על שולי התבנית כדי לחתוך את עודפי הבצק. דוקרים את כל תחתית קלתית 3 פעמים בשיני מזלג. (ביום חם כדאי לתת לקלתיות לנוח במקרר במשך 20 דקות או במקפיא במשך 10 דקות, כדי לייצב את הבצק.)
4. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות), כשתבנית מתכת שטוחה גדולה מושחלת במדף האמצעי. מחלקים את תערובת הכרובית בין הקלתיות - מגביהים קרוב לשוליים ומשטחים במרכז כדי ליצור שקע שיכיל את הביצה. שוברים כל ביצה לחוד לתוך קערית, ויוצקים אותה בזהירות לשקע שבמרכז תערובת הכרובית.
5. מסדרים את תבניות הפאי על תבנית התנור החמה (עובדים בזריזות כדי לצמצם ככל האפשר את בריחת החום מהתנור). סוגרים את דלת התנור ואופים במשך 5 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות). אופים במשך כ־15 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב והביצה נקרשת. מגישים חם, עם יוגורט.
דרג: