פאי חמאת בוטנים קרמי

פאי קרמי בטעם אגוזי אדמה

מאת: דנה סדן

דרג:
פאי חמאת בוטנים קרמי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 230 גרם עוגיות שוקולד
  • 4 כפות חמאה מומסת
  • 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1/4 כוס בוטנים קצוצים
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 230 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
  • כוס חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כוס סוכר
  • פחית חלב מרוכז
  • כפית תמצית וניל
  • כפית מיץ לימון

אופן הכנה:

1. להכנת הבסיס: תחילה מפוררים במעבד המזון את העוגיות לפירורים דקים. מערבבים עם החמאה המומסת ומשטחים בתבנית לפאי.
2. בבאן מארי, ממיסים את השוקולד. לאחר שנמס, שופכים את התערובת על בסיס הפאי (לא לשכוח את השוליים!). מפזרים את הבוטנים הקצוצים ומכניסים אל המקרר בזמן הכנת המלית.
3. למלית: מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת נוקשה יחסית. מעבירים למקרר עד לשימוש. בינתיים, במערבל מערבבים את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הסוכר וממשיכים בפעולת המערבל. מוסיפים את החלב המרוכז, תמצית הוניל ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מקפלים את השמנת המתוקה אל תוך התערובת (מומלץ בשלבים), ואת המלית המוכנה מעבירים לבסיס הפאי.

מאחסנים במקרר לפחות שלוש שעות לפני ההגשה


דרג: