פאי דובדבנים אישי

קינוח פירות אישי, חמים ומרענן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
פאי דובדבנים אישי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים ל-8 מנות אישיות:
  • 5 כוסות דובדבנים מגולענים
  • 5 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף קורנפלור
  • גרידה מ-1 תפוז
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 30 גרם חמאת "תנובה"
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 90 גרם חמאת "תנובה"
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1/4 כוס שמנת חמוצה 15% "תנובה"

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור, גרידת ומיץ התפוז. מחלקים ל- 8 קעריות חסינות חום בקוטר 8 ס"מ ובגובה 4 ס"מ. 2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים באופן שווה בין הקעריות.
הכנת הבצק:
1. מערבבים במעבד מזון את החמאה עם הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת השמנת החמוצה וממשיכים לעבד עד שהבצק מתאחד. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים 8 עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים כל עיגול מעל תערובת הדובדבנים.
2. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהבצק תופח מעט ומזהיב.
• מומלץ להגיש חמים, אפשר להוסיף כדור גלידת וניל מעל.
דרג: