פאי גבינה

פאי עשיר של בסיס עוגיות שוקולדי עם מלית גבינה, שמנת ווניל

מאת: אתי אמר-אסייג

דרג:
פאי גבינה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות/תבנית 20-22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 130 גרם של עוגיות שוקולד
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1 כף סוכר
  • למילוי:
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 60 גרם סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • להגשה:
  • אבקת קקאו הולנדי (לא חובה)

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. הכנת הבסיס:
במעבד מזון מערבלים עוגיות, קמח וסוכר לקבלת אבקה חומה. מעברים לקערה.
2. ממסים את החמאה, מקררים מעט ואז שופכים לתערובת העוגיות ומערבבים היטב.
3. משטחים את התערובת ועולים לשוליים של תבנית הפאי. מכניסים למקרר.
4. בינתיים מכינים את המילוי:
בקערת המיקסר, מקציפים גבינה, ביצים וסוכר. יוצקים את השמנת וממשיכים להקציף. לבסוף מוסיפים את הווניל. עד לקבלת תערובת חלקה.
5. יוצקים את מילוי הגבינה לתבנית.
6. אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות במשך כחצי שעה (העוגה צריכה להישאר בהירה).
7. מוציאים את עוגה, מניחים להתקרר לטמפר' החדר ואח"כ שומרים במקרר.
8. להגשה מפזרים מעל אבקת קקאו הולנדי (לא חובה).

דרג: