פאי גבינה עם ריבת חלב ואגוזים

שתי תבניות פאי גבינה במראה מעורר תיאבון חגיגי, מתאים במיוחד לאירוח במהלך ימי חג שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאי גבינה עם ריבת חלב ואגוזים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20 מנות/2 תבניות קפיציות מספר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 150 גרם אגוזי לוז קלויים
  • 75 גרם בישקוטים
  • 75 גרם חמאת תנובה
  • למלית::
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים
  • 3/4 כוס ריבת חלב, 200 גרם
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת תנובה 9%
  • 400 מ"ל קרם פרש
  • 3 ביצים
  • 1 חלמון
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • קורט מלח
  • קליפת תפוז מגוררת
  • לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת בסיס העוגה: במעבד מזון מרסקים את כל מרכיבי הבסיס ושוטחים על תחתית שתי התבניות.
2. לשכבת הגבינה: כ- 20 אגוזי לוז שלמים שומרים לקישוט. מרסקים את האגוזים הנותרים במעבד מזון ושומרים רבע כוס לקישוט.
3. מוסיפים לקערה במעבד המזון את מרכיבי המילוי הנותרים ומעבדים יחדיו לזמן קצר.
4. יוצקים את התערובת לשתי התבניות.
5. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום נמוך, 150 מעלות, רק עד שהתערובת אינה נוזלית עוד (אפייה ממושכת גורמת לייבוש הפאי ולסדק בשכבת הגבינה), מצננים.
6. להכנת הציפוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בדוגמה הרצויה על הפאי הקר. מקשטים באגוזים השלמים והטחונים שנותרו.
7. מצננים מספר שעות במקרר לפני ההגשה.

דרג: