פאי גבינה עם פסטו זיתים ועגבניות בבצק עלים

מאפה מהיר ומשביע וגם צבעוני, טעים ומתאים לאירוח

מאת: ענת אלימלך

דרג:
פאי גבינה עם פסטו זיתים ועגבניות בבצק עלים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית 30X28

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1. בצק עלים
  • 2.גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם גבינה מלוחה מפוררת
  • 1.שמנת חמוצה
  • 1. ביצה
  • 1. כף מיונז
  • 1. כף רוטב פסטו
  • 10.זיתים ללא גלעינים חצויים
  • 10.עגבניות שרי חצויות
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • עלי בזיליקום לקישוט
  • כפית זרעי שומשום

אופן הכנה:

1. משטחים 3/4 מבצק העלים המוכן בתבנית חד פעמית. 1/4 מהבצק הנותר משאירים לסוף.
2. מערבבים את הגבינות והשמנת ומורחים על הבצק. מערבבים את הביצה יחד עם המיונז וכף הפסטו
ומורחים בעדינות מעל הגבינות.
3. מפזרים את הזיתים החצויים ואת עגבניות השרי החצויות ואת עלי הבזיליקום החתוכים גס מעל התערובות, ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת. את 1/4 בצק העלים הנותר מסדרים בצורת שתי וערב מעל המאפה.
4. מברישים בביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-30-45 דקות.

דרג: