פאי גבינה ופרג

פאי גבינה ופרג

מאת: אתי אמר-אסייג

דרג:
פאי גבינה ופרג
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק פריך:
  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 חלמון
  • מילוי:
  • 5 כוסות חלב
  • 75 גרם זרעי פרג
  • 4 ביצים
  • 180 גרם סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 400 גרם גבינת שמנת אפשר במקום ריקוטה או מסקרפונה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח עם הסוכר ואבקת הסוכר.
2. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל רק עד שהתערובת מתגבשת לכדור בצק.
4. מכסים בניילון ומעבירים למקרר, בינתיים מכינים את המילוי.
5. הכנת המילוי:
מביאים את החלב לרתיחה, ולאחר מכן מסירים מהאש ומוסיפים את הפרג. להסיר מהאש לתת לו להתקרר כ-10 דקות.
6. מוסיפים ביצה טרופה, 50 גרם סוכר ושתי כפות של דבש.
7. בקערת המיקסר לשים את שלוש את הביצים שנותרו, גבינה ויתרת הסוכר.
8. לרדד את הבצק ולהעביר לתבנית הפאי בגודל 26 ס"מ, מעבירים את תערובת הגבינה, אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות.
9. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר מעט ושופכים את תערובת הפרג ומחזירים לאפיה של 15 דקות נוספות בחום של 180 מעלות.
דרג: