פאי גבינה ופירות

עוגת גבינה עשירה בפירות שמתאימה לכל אירוח

מאת: מתכון גולש \

מקור מתכון: אירנה

דרג:
פאי גבינה ופירות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 300 גרם קמח רגיל
  • 120 גרם חמאה קרה
  • 140 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב
  • 1/4 כפית גרידת לימון
  • קמצוץ מלח
  • למילוי:
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סוכר
  • 4 סוגי פירות לפי בחירה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח עם הסוכר, מלח וגרידת הלימון. מוסיפים את הביצה ואת החלב.
2. חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות ומוסיפים לבצק. מעבדים בפולסים במעבד מזון מצוייד בסכין פלסטיק/מתכת.
3. מורחים את התחתית של התבניתבחמאה ומסדרים שני שליש מהבצק בתבנית.
4. מערבבים את הגבינה עם הביצה והסוכר ויוצקים מעל הבצק.
5. יוצרים מהבצק הנותר "נקניקיות" דקות ומחלקים בעזרתן את הפאי לארבעה רבעים.
6. בכל רבע מסדרים פרי אחר.
7. את הבצק הנותר מפוררים בידיים מעל הפירות. 
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כ-35 דקות.
דרג: