פאי גבינה

מתכון להכנת עוגת גבינה בגרסה השמה דגש על ההיבט הבריאותי, בציפוי דבש ופירות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאי גבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 3/4 1 כוסות שיבולת שועל
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/4 כוס נבט חיטה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן חמניות
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 2 כפות זרעי פשתן טחון מעורבב ב-1/3 כוס מים
  • למילוי:
  • 500 גר' גבינה לבנה תנובה
  • 1 גביע יופלה לבן
  • 1 כוס סוכר חום או דבש
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • לציפוי:
  • 3-4 אפרסקים בשלים או 6-7 משמשים
  • 2 כפות דבש, מחומם

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבצק: מנפים קמח לקערה, מוסיפים שיבולת שועל, נבט חיטה, אבקת אפייה ומלח.
2. מערבבים בכוס פשתן טחון ומים ומניחים בצד, לתת למים לספוח את הפשתן ולהפוך לעיסה צמיגית.
3. מוזגים לקערה נפרדת את תערובת הפשתן ומוסיפים שמן וסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. את הבצק אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך 10 דק'.
5. להכנת המלית: טורפים בקערה או מיקסר את כל חומרי המלית במהירות בינונית עד שהכל מתאחד לקרם ויוצקים על הקלתית.
6. להכנת הציפוי: חוצים את הפירות ופורסים לעובי של 0.5 ס"מ.מסדרים את הפרוסות על הגבינה בצורת מניפה.
7. מטפטפים על הפרוסות דבש.
8. אופים 50-60 דק',עד שהקרם יציב.
9. מצננים ומאחסנים במקרר.

דרג: