פאי בשר

נעמי אבליוביץ' חולקת איתנו את המתכון הסודי שלה לפאי בשר טעים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פאי בשר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6 מנות / תבנית פאי עגולה בקוטר 20 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת בצק פריך למאפים מלוחים של מעדנות
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 500 גרם בשר טחון "אדום אדום" תנובה
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/3 כוס צנוברים
  • שמן זית
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • עלי בזיליקום

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית פאי עגולה בקוטר 20 ס"מ.
2. מגלגלים את הבצק ליריעה ומחלקים ל-2 חתיכות שוות.
3. בעזרת מערוך, מרדדים חתיכת בצק אחת לעיגול בקוטר גדול במעט מתבנית הפאי. בזהירות רבה מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים בתבנית הפאי (מבלי למתוח את הבצק).
4. יוצקים את העגבניות המרוסקות מעל הבצק ומורחים לכיסוי אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
5. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, שן שום, פירורי לחם, פטרוזיליה, ביצים וצנוברים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
6. יוצקים את תערובת הבשר לתבנית בשכבה אחידה ומפזרים מספר עלי בזיליקום.
7. מרדדים את חתיכת הבצק הנותרת לעיגול בקוטר גדול במעט מתבנית הפאי. בזהירות רבה מגלגלים את הבצק על המערוך ומכסים את מילוי הבשר. מהדקים את שולי הבצק עם קצות האצבעות. בעזרת סכין חדה חורצים מספר חריצי איוורור בבצק.
8. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור עד שהבשר עשוי והבצק אפוי, כ- 40 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 
דרג: