פאי בצל מוגש ברוטב שמנת חמוצה ועירית

פאי בצל מוגש ברוטב שמנת חמוצה ועירית, מתכון מושלם לארוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאי בצל מוגש ברוטב שמנת חמוצה ועירית
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1/2 ק”ג קמח
  • 100 גרם מחמאה
  • קורט מלח
  • 1 כוס מים
  • למילוי:
  • 6 בצלים גדולים חתוכים לחצי ופרוסים דק
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 3 ביצים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות קמח תופח
  • 100 גרם חמאה לטיגון
  • לרוטב שמנת חמוצה ועירית:
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 גביע יוגורט טבעי
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • 2 כפות חלב
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

1. מטגנים את הבצל עם חמאה היטב ומצננים .
2. מערבבים את כל החומרים. ​לשים את הקמח עם המחמאה והמלח עד לקבלת פרורים מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד .
3. מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית שטוחה לפאי.
4. שופכים את תערבות הבצל לתבנית ואופים בחום 170 מעלות כ 35 עד 50 דקות עד שהפאי מוכן. מערבבים את כל המרכיבים ומגישים ליד הפאי.


 
דרג: