פאי אפרסקים ונקטרינות עם קצפת וניל

בצק פריך ממולא בקצפת בטעם וניל וציפוי צבעוני של אפרסקים ונקטרינות - פאי קל להכנה, טעים, צבעוני ומרהיב

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: השפית אביגיל מייזליק

דרג:
פאי אפרסקים ונקטרינות עם קצפת וניל
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 200 גר’ חמאת תנובה רכה (חלבי) או מרגרינה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • קמצוץ מלח
  • 1 שקית סוכר וניל (2 כפיות)
  • 4 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 1 מכל קצפת צמחית מסדרת השף הלבן (250 מ"ל)
  • 1/2 חבילה איסנטנט פודינג וניל
  • 4 אפרסקים צהובים
  • 4 נקטרינות לבנות
  • 4 כפות ריבת משמש
  • 2 כפות ליקר תפוז או ברנדי

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק:
בקערה, מעבד מזון או מיקסר שמים את הקמח והמרגרינה או החמאה ומעבדים לפירורים אחידים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק.
3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה עגול בקוטר 30 ס"מ ובעובי חצי ס"מ. מניחים את העלה בתבנית פאי משומנת בקוטר 26 ס"מ, 4. חותכים בעזרת סכין את השאריות ומעבירים להקפאה לחצי שעה. אופים בחום של 180 מעלות 20-25 ד’, עד שהבצק זהוב. מוציאים ומצננים לחלוטין.
5. מכינים את המלית:
מקציפים יחד את הקצפת והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת סמיכה ויציבה.
6. ממלאים את קלתית הבצק בקצפת.
7. חוצים את הפירות, מגלענים אותם ופורסים לפרוסות דקות. מסדרים על העיגול החיצוני של הפאי פרוסות של אפרסקים זה על זה בצורת קלפים, עליהם מניחים עיגול של נקטרינות ושוב אפרסקים לסירוגין עד שכל הפאי מכוסה.
8. מחממים בסיר קטן או במיקרו את הריבה עם הליקר ומורחים על פרוסות הפירות. מעבירים למקרר.
דרג: