פאי אפרסקים ונקטרינות עם קצפת וניל

פאי פירות משובח וטעים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אביגיל מייזליק

דרג:
פאי אפרסקים ונקטרינות עם קצפת וניל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 200 גרם מרגרינה
  • 2 כוסות קמח
  • ביצה אחת
  • קמצוץ מלח
  • שקית אחת סוכר וניל (2 כפיות)
  • 4 כפות מים קרים
  • למלית:
  • מיכל קצפת צמחית מסדרת השף הלבן 250 מ"ל
  • חצי חבילת איסנטנט פודינג וניל
  • 4 אפרסקים צהובים
  • 4 נקטרינות לבנות
  • 4 כפות ריבת משמש
  • 2 כפות תפוז או ברנדי

אופן הכנה:

הכנה
1. מכינים את הבצק: בקערה, מעבד מזון או מיקסר שמים את הקמח והמרגרינה או החמאה ומעבדים לפירורים אחידים. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק.
2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה עגול בקוטר 30 ס"מ ובעובי חצי ס"מ. מניחים את העלה בתבנית פאי משומנת בקוטר 26 ס"מ, חותכים בעזרת סכין את השאריות ומעבירים להקפאה לחצי שעה. אופים בחום של 180 מעלות 20-25 ד’, עד שהבצק זהוב. מוציאים ומצננים לחלוטין.
3. מכינים את המלית: מקציפים יחד את הקצפת והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת סמיכה ויציבה. ממלאים את קלתית הבצק בקצפת. חוצים את הפירות, מגלענים אותם ופורסים לפרוסות דקות. מסדרים על העיגול החיצוני של הפאי פרוסות של אפרסקים זה על זה בצורת קלפים, עליהם מניחים עיגול של נקטרינות ושוב אפרסקים לסירוגין עד שכל הפאי מכוסה.
4.מחממים בסיר קטן או במיקרו את הריבה עם הליקר ומורחים על פרוסות הפירות. מעבירים למקרר.
דרג: