פאי אפרסקים

פאי קל ופשוט להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאי אפרסקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית פאי גודל 26 ס"מ 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מעט סוכר לפיזור
  • 7 אפרסקים שטופים וחצויים
  • 200 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • למלית:
  • 4 כפות ריבת פובידל

אופן הכנה:

הכנה
1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחותכים שליש ממנו מניחים אותו בהקפאה.
2. משטחים את שאר הבצק בתבנית ומורחים את הבצק בריבת הפובידל.
3. מניחים את חצאי האפרסק בתוך הפאי.
4. מפזרים מעט סוכר מעל הפירות.
5. את הבצק שבמקפיא מגרדים מעל הפאי בפומפיה גסה.
6. אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-45 עד 50 דקות עד שמקבלים גוון זהוב חום. מוציאים ומגישים.

דרג: