פאי אגוזים

מתכון לפאי מושקע ומפנק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאי אגוזים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 100 גר’ חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמנת של פעם 27%
  • 1 ביצה
  • 50 גר’ אבקת סוכר
  • למלית:
  • 150 גר’ פקאן
  • 150 גר’ אגוזי לוז
  • 150 גר’ שקדים
  • ½ 1 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

הכנה
1. מכניסים את חומרים הבצק, מלבד הביצה והשמנת למעבד מזון ומעבדים עד קבלת מסה אחידה.
2. מוסיפים את הביצה ואת השמנת ומשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד. הערה: אין לעבד את הבצק יתר על המידה. מכסים את הבצק ומניחים במקרר לצינון למשך כ-20 דק’.
3. מרדדים את הבצק בין שני גיליונות נייר אפיה. מניחים את הבצק המרודד על תבנית אפייה המשמשת להכנת פאי בקוטר 26 ס"מ.
4. מניחים את התבנית עם הבצק במקרר עד סיום הכנת המלית.
5. במחבת כבדה מתיכים את הסוכר לקרמל. מוסיפים את מבחר האגוזים והשקדים תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ. מוסיפים את מיכל השמנת בהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי למניעת גושים.
6. יוצקים את המלית על בסיס הבצק ואופים בתנור שחומם מראש בטמפ’ של °180 מעלות למשך 40 דק’ או עד השחמת דפנות הבצק.

דרג: