פאטה כבד עוף

מנה ראשונה מושלמת לכל אירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאטה כבד עוף
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק”ג כבד עוף מוכשר
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים היטב
  • 200 גרם מחמאה או שומן אווז מומס
  • 1/4 כוס יין אדום מתוק
  • פלפל
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. ממיסים את המחמאה או שומן אווז ומוסיפים את הבצל. מזהיבים היטב.
2. מוסיפים את הכבד ומבשלים כ-15 דקות בשומן. מוסיפים את היין האדום ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבשל 15 דקות נוספות, מסירים מהאש ומצננים היטב.
3. לאחר שהשומן נקרש טוחנים הכל במעבד מזון ומתבלים במידת הצורך.
4. פורסים נילון נצמד על שתי תבניות אינגליש קייק, מחלקים את המחית שהתקבלה לשתי התבניות ומכסים את החלק העליון. מקררים היטב לפני הפריסה. 
5. להגשה פורסים ומגישים עם ריבת עגבניות שרי וטוסטונים או מצות.
דרג: