פאטה גבינות במעטפת חציל מוגש עם מקלות בצק עלים

מתכון מושלם למנה ראשונה או נשנוש איכותי בין הארוחות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאטה גבינות במעטפת חציל מוגש עם מקלות בצק עלים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חציל פרוס לאורך מטוגן עד להשחמה
  • 100 גרם (כ-1/2 גביע) גבינת שמנת נפוליאון
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה פיראוס
  • 100 גרם (1 חבילה) חמאת תנובה
  • 100 גרם (1/5 חבילה) גבינת כנען של השף הלבן
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • לממרח זיתים:
  • 200 גרם זיתים ירוקים מגורענים
  • 2 שיני שום
  • לממרח עגבניות:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל
  • למקלות בצק עלים:
  • 500 גרם בצק עלים מרודד
  • 150 גרם (3/4 חבילה) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס שומשום לבן
  • 1 כוס שומשום שחור
  • 1 ביצה טרופה להברשת הבצק

אופן הכנה:

1. להכנת הפאטה: מערבבים את כל הגבינות במעבד מזון. מתבלים עם שום, מלח ופלפל. ממיסים את החמאה ומערבבים היטב לתוך תערובת הגבינות, עד קבלת מסה חלקה.
2. להכנת ממרח הזיתים: מעבירים את הזיתים והשום למעבד מזון וטוחנים לממרח חלק. מעבירים לכלי ומניחים בצד.
3. להכנת ממרח העגבניות: מעבירים למעבד מזון את מצרכי ממרח העגבניות וטוחנים לממרח חלק וסמיך. ניתן להוסיף מעט מרסק העגבניות כדי להסמיך.
4. הרכבת הפאטה: מרפדים תבנית צרה או ארוכה עם פרוסות החציל, מורחים שכבה נדיבה של תערובת הגבינה, עליה שכבה דקה מממרח הזיתים, עליה שוב שכבה נדיבה של גבינה, עליה שכבה מממרח העגבניות ושוב שכבת גבינה. את קצוות החצילים שנשארו, מקפלים מעל הגבינה ושומרים כשעתיים במקרר.
5. להכנת מקלות הבצק: פורסים את הבצק ומורחים אותו בביצה. מפזרים מעל את פתיתי הגבינה והשומשום, ומעבירים מעל מערוך להטמעת התוספות. חותכים רצועות בעובי 1 ס"מ לאורך ומגלגלים כל קצה לצד נגדי לקבלת סליל. מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים עד להשחמה.
6. להגשה: מניחים פרוסה יפה של פאטה גבינות ולצדה מקל בצק, מקשטים עם עירית קצוצה.
 
דרג: