פאטה גבינה, קישואים ושומשום ברוטב יוגורט

פאטה גבינה, קישואים ושומשום ברוטב יוגורט, עירית וחומץ בלסמי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
פאטה גבינה, קישואים ושומשום ברוטב יוגורט
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% של תנובה (250 גרם)
  • 6 יחידות קישואים קטנים ודקים חתוכים לקוביות
  • 4 יחידות קישואים עבים קישואפרוסים לפרוסות דקות לאורך
  • 3 כפות שומשום
  • מעט חמאת תנובה
  • מעט שמן
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 10 גביעי אלומיניום המשמשים להכנת מאפינס
  • לרוטב:
  • 2 גביעי יוגורט 3% שומן של תנובה
  • 1 חבילה עירית קצוצה
  • 5 כפות חומץ בלסמי

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מקפיצים את קוביות הקישואים במעט חמאה עד לקבלת גוון זהוב חום, מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
2. יוצקים מעט שמן ומטגנים את פסי הקישואים עד לקבלת גוון זהוב ומניחים בצד.
3. באותה מחבת מטגנים קלות את השומשום ומעבירים לקערה.
4. מערבבים את הגבינות עם קוביות הקישואים והשומשום ומתבלים במלח ופלפל.
5. מרפדים את גביעי האלומיניום בפסי הקישואים (לכל גביע 3 פסים) ומשאירים שוליים לכיסוי.
6. ממלאים בתערובת הגבינה ומכסים בשולי פסי הקישואים. מקררים היטב.
7. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
8. להגשה: עורכים על צלחת, מקשטים בעגבנית שרי חצויה וגבעולי עירית ומגישים. אפשר להגיש עם קלי באגט מרוח בחמאה.
דרג: