פאדג' שוקולד

עוגת פאדג' שוקולד נימוחה ועשירה מצופה בציפוי גאנש שוקולד, מנה אחרונה מפנקת על טהרת השוקולד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פאדג' שוקולד
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 9 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 500 גרם שוקולד מריר
  • 110 גרם חמאה ללא מלח
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 160 מ"ל שמנת מתוקה 42% של תנובה
  • 40 גרם חמאה

אופן הכנה:

הכנה:
1. את השוקולד והחמאה ממיסים על "בין מארי" או במיקרוגל (כל פעם 20 שניות עד להמסה מלאה). מקציפים את הביצים והסוכר היטב.
2. שופכים את השוקולד החם לתוך הביצים המוקצפות, שופכים את המסה אל תבנית משומנת בחמאה בשוליים ומכוסה בנייר אפייה.
3 . אופים בחום של 150 מעלות למשך כ-25 דקות. 
4. הפאדג’ יוצא כשהוא "רוקד" במרכז, יש להניח לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר כשעתיים ולאחר מכן להכניס לפריזר להתקררות והתייצבות למשך כשעתיים ( או יותר עד יומיים).
5. הכנת ציפוי גאנש: מערבבים 200 גרם שוקולד מריר, 160 מ"ל שמנת מתוקה ו-40 גרם חמאה.
6. ציפוי העוגה: על רשת מניחים את עוגת הפאדג’ כשהיא הפוכה ובתנועות סיבוביות עם מצקת מצפים בגנאש ציפוי מבריק, כך שהציפוי יישפך ויצפה גם את השוליים.
דרג: