עקיצת דבורה

עוגה במלית שמנת, תערובת קרמל ואגוזים ומכוסה בקצפת. מנה נהדרת לאירוח קל בכל עת

מאת: טלי קמחי

דרג:
עקיצת דבורה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 4 חלמונים
  • 4 חלבונים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 כוס שמן
  • לציפוי:
  • 50 גרם חמאה/מחמאה
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף גדושה אבקת נס קפה
  • כוס אגוזים קצוצים גס
  • לקצפת:
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת בסיס העוגה: מקציפים את החלמונים עם 1 כוס סוכר ומוסיפים לאחר מכן את שאר החומרים עד לתערובת אחידה.
2. מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקצף יציב ומוסיפים לתערובת של החלמונים בתנועת עטיפה.
3. אופים בתבנית משומנת בחום של 150 מעלות בערך כ-50 דק'. בודקים עם קיסם לפני שמוציאים מהתנור. יש לתת לעוגה להתקרר ולפרוס את העוגה באמצע גובהה לשני חצאים.
4. הכנת המלית: להרתיח את כל החומרים. לשפוך מעט על חצי העוגה התחתונה. להוסיף לרוטב את האגוזים הקצוצים.
5. הכנת הקצפת: מכניסים לקערה שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב ומקציפים.
6. למרוח את הקצפת על החצי התחתון של העוגה. להניח את החצי העליון ולשפוך את תערובת הקרמל (מהסיר) עם האגוזים.
7. רצוי להניח לעוגה כ-3 שעות במקרר.
דרג: