עלי פילו במילוי תמרים וגבינות

גלילי בצק קריספיים אפויים במלית של תמרים, אגוזים, גבינה ויוגורט, קינוח מתוק וקליל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עלי פילו במילוי תמרים וגבינות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם בצק פילו
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם תמרי מג'הול מגולענים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 200 גרם גבינת צאן מגוררת
  • מעט עלי טימין טריים, ללא גבעולים
  • 2 כפות יוגורט
  • חלבון ביצה
  • להגשה:
  • קרם פרש "השף הלבן" או יוגורט סמיך

אופן הכנה:

הכנה:
1. חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל 15 ס"מ. בעזרת מברשת מורחים בחמאה ומניחים זה על זה. מכסים ביריעת ניילון נצמד כדי שלא יתייבשו.
2. חותכים את התמרים לרצועות דקות ומערבבים עם האגוזים, הגבינה, הטימין והיוגורט.
3. מניחים כף שטוחה מהמילוי על כל עלה ויוצרים ממנו מלבן. מקפלים את שני הצדדים לכיוון המרכז ומגלגלים לסיגר, מדביקים את הקצה במעט חלבון, בעזרת מברשת.
4. מניחים את הסיגרים על תבנית אפייה משומנת, כשהחתך כלפי מטה ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות), עד שהסיגרים בצבע זהוב עמוק.
5. מגישים מיד. מתאים להגיש עם קרם פרש או יוגורט סמיך
דרג: