עלי גפן ממולאים באורז ובשר

המנה הקלסית שכל אחד מכיר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עלי גפן ממולאים באורז ובשר
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עלי גפן טריים ושלמים
  • 1 בצל לבן בינוני קלוף
  • 1 כף עלי סלרי קצוצים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס אורז
  • 300 גרם בשר בקר טחון טרי
  • 100 גרם בשר עוף טחון טרי
  • 2 לימונים טריים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 בצל סגול גדול קלוף

אופן הכנה:

הכנה
1. מעבירים כל עלה גפן לקערה עם מים רותחים לכמה שניות ומיד למים קרים בכדי להפסיק את הבישול המהיר ולשמור על הגוון הירוק של העלה.
2. קוצצים את הבצל הלבן, מחממים כף שמן קנולה ומטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך ערבוב עד לשקיפות קלה.
3. מבשלים את האורז עד ל-3/4 מוכנות: האורז צריך להיות מעט קשה כשנוגסים בו. מסננים תוך שטיפה במים קרים.
4. מערבבים את הבשר בקר והעוף עם האורז, הסלרי, הבצל המטוגן, מיץ מחצי לימון, 2 קורט מלח, קורט פלפל שחור טחון .
5. מניחים עלה גפן כשהשורש מולנו ובעזרת כף, מניחים מהמילוי בחלק העלה שקרוב אלינו.
6. מקפלים את קצוות העלה פנימה ומגלגלים תוך דחיסה קלה לצורת "סיגר" .
7. מערבבים היטב 2 כפות רסק עגבניות עם כף שמן, קורט מלח, 2 פלפל שחור אנגלי, עלה דפנה וכפית פפריקה מתוקה.
8. חותכים את הבצל הסגול לפרוסות בעובי בינוני, מניחים בסיר ומעל מסדרים את גלילי עלי הגפן בצורה צמודה ומסודרת.
9. מעל יוצקים את תערובת רסק העגבניות ומשלימים את כיסוי העלי גפן במים ומיץ סחוט מלימון אחד.
10. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות נוספות מעל חום נמוך.
דרג: