עלים ירוקים עם גבינת פרומעז, ארטישוק ואפונה סינית

סלט ירוק עם רוטב מיוחד על בסיס חרדל ובלסמי, הופך כל ארוחה לחגיגה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עלים ירוקים עם גבינת פרומעז, ארטישוק ואפונה סינית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 סוגי חסה (העלים הפריכים בלבד)
  • 1 חבילה עלי בייבי גרינס
  • 1 גליל קולאז’ פרומעז פרוס ל-10 פרוסות (או 200 גרם גבינת קולאז’ מסוג רוקפור מפוררת)
  • 5 לבבות ארטישוק טריים ונקיים
  • 150 גרם אפונה סינית טריה
  • 100 גרם זיתים שחורים מסוג קלמטה
  • 4 כפות עגבניות מיובשות בשמן וקצוצות
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים
  • לרוטב:
  • 1 כפית חרדל
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית דבש
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • 1 כף מיץ לימון
  • מיץ מתפוז גדול
  • 1/3 כוס שמן תירס
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן הכנה:

1. קורעים את עלי החסה לפיסות קטנות ושמים בקערה יחד עם הבייבי גרינס. חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים ומוסיפים לקערה.
2. חולטים את האפונה הסינית במים רותחים במשך 4 דקות, מוציאים ומעבירים למים קרים למשך 4 דקות. מסננים, מייבשים ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים את הגבינה, הזיתים, העגבניות והאגוזים.
4. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים בקערה מרכזית או כמנה אישית.
דרג: