עטאייף - פנקייק ממולא גבינות

קינוח ערבי הפורסם של פנקייקס קטנים ממולאים בגבינה, אגוזים ושקדים, מטוגנים בחמאה עם סירופ סוכר או עם דבש

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עטאייף - פנקייק ממולא גבינות
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 1 ו־ 1/4 כוסות מים (300 מ״ל)
  • 200 גרם קמח
  • כף סוכר
  • 2 כפות סולת
  • 2 כפות שמן
  • קורט מלח
  • למילוי:
  • 100 גרם גבינת כנען 5% שומן "השף הלבן"
  • 75 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם תמרים מגולענים
  • קורט מלח
  • חמאת תנובה לטיגון
  • 250 גרם (1 כוס) סוכר
  • 250 מ״ל ( 1 כוס) מים

אופן הכנה:

1. שמים בקערה את השמרים, המים, 2 כפות מהקמח ואת הסוכר. מערבבים היטב ומניחים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות עד שהיא מבעבעת. לאחר מכן, מוסיפים את יתר חומרי הבלילה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את
הקערה בשקית ומניחים לה לעמוד כשעתיים עד שהיא מבעבעת מאוד.
2. מחממים מחבת שטוחה עם מעט חמאה. יוצקים רבע כוס מהבלילה לפנקייק קטן. הפנקייק יתמלא בועות. מחכים שהן תתפוצצנה ולא הופכים!
את הפנקייק מכינים רק מצד אחד. מעבירים את הפנקייק לצלחת.
3. בינתיים, שמים במעבד מזון את כל חומרי המילוי וטוחנים בפולסים. שמים במרכז כל פנקייק מצדו הלא עשוי 2 כפיות מילוי וסוגרים היטב עם האצבעות בתנועות צביטה. אפשר להוסיף קצת מים אם נתקלים בקושי.
4 מכינים את סירופ הסוכר: ממסים את הסוכר במים בלי לערבב. מצננים מעט.
5 מטגנים את העטאייף הממולאים בהרבה חמאה משני הצדדים. זולפים עליהם קצת סירופ סוכר ומגישים חמים.
דרג: