עוף צלוי עם לימון

עוף צלוי - מנה משביעה לארוחה חגיגית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוף צלוי עם לימון
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עוף גדול במיוחד (השאיפה למשקל של שני קילו) שלם וקשור לצלייה
  • 6 שיני שום
  • 2 כפות עלי תימין
  • 2 לימונים פרוסים דק
  • מיץ מסונן של לימון אחד
  • כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

אופן הכנה:

1. מתחילים בהכנות יום לפני הארוחה. מעבדים בבלנדר את השום, מיץ הלימון, כף אחת של עלי תימין, מעט מלח ופלפל וכף שמן זית. מורחים את העוף בתערובת הריחנית, ומחדירים חלק ממנה אל מתחת לעור.
2. מורחים בנדיבות גם את פנים העוף. מניחים את העוף בקערה או צלחת עמוקה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. בעתות חירום ומצוקה אפשר להתפשר על ארבע עד שש שעות צינון. מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול.
3. מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר כבד, גדול ושטוח (או תבנית בגודל הולם). מסדרים בסיר בצורה שווה את פרוסות הלימון. בוזקים עליהן את הסוכר החום ומבשלים חמש דקות על אש בינונית. מניחים על פרוסות הלימון את העוף כשהחזה כלפי מעלה. ממשיכים בבישול כעשר דקות נוספות. מדי פעם מטלטלים את הסיר כדי שהעוף לא יידבק ללימון והלימון לא יידבק לתחתית.
4. בוזקים על העוף את יתרת עלי התימין, יוצקים סביב העוף חצי כוס מים ומעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-180 מעלות וצולים חצי שעה. הופכים את העוף עם החזה כלפי מטה, מוסיפים עוד חצי כוס מים וצולים חצי שעה נוספת. הופכים שוב את העוף עם החזה כלפי מעלה, מעבירים את הסיר מתחת לגריל וצולים שתיים - שלוש דקות ליצור פריכות נאותה.
5. מוציאים את הסיר מהתנור וממתינים רבע שעה לפני ההגשה והחלוקה לנתחים. העוף הזה יהיה נהדר גם כעבור שעה כשהוא פושר או חמים. הכי טוב לאכול את המנה הזאת בידיים.

אפשר, כמובן, לחלק את העוף לרבעים ולקצר מעט את זמני הבישול.
דרג: