עוף צלוי במשרה לימון

רוצים לשדרג את מנת העוף שלכם? קבלו מתכון למרינדה לימונית במינימום מאמץ

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוף צלוי במשרה לימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף כמון
  • 2 לימונים ליים
  • 1 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים (לא חובה)
  • 2 חזה עוף שלם נקי או עוף שלם חתוך ל-4

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מגרדים קליפה של שני לימוני ליים לתוך קערה (להקפיד לגרד את החלק הירוק בלבד ללא הקליפה הלבנה המרה).
2. מוסיפים את הכוסברה, השום והכמון וחצי כוס שמן זית.
3. טורפים היטב, ומוסיפים תוך טריפה עוד כוס שמן זית, עד שהמרינדה מסמיכה.
4. משרים את העוף משך שעה לפחות לפני הצלייה.
5. צולים על הגריל, כ-5 עד 7 דקות מכל צד לחזה עוף, וכ-10 דקות מכל צד לעוף עם עצמות. מגישים חם.
דרג: