עוף מתובל בנוסח גרוזיני

הגולשת ילנה דובקין משתפת אותנו במתכון גרוזיני מסורתי לקדירת עוף עשירה

מאת: ילנה דובקין \

מקור מתכון: בלוג: סודות של מטבח טוב

דרג:
עוף מתובל בנוסח גרוזיני
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: קדירה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 (150 גר') - פלפל אדום
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • 1.5 כף קטשופ או רסק עגבניות
  • עלה דפנה
  • בערך 5 כוסות - מים (המים צריכים להיות בגובה של 2 ס"מ מעל העוף והירקות)
  • תערובת תיבול "שמיאלי-סינאלי" ואם אין,אז המרכיבים שלה:כוסברה,פפריקה חריפה,ריחן,מנטה,עלי שמיר,עלי כרפס,עלי דפנה,מיורם,עלי פטרוסילון
  • מלח ופלפל
  • 1.2 ק"ג - חלקי עוף
  • 450 גר' - בצל
  • 7 - שיני שום
  • 2 יחידות של קוביות עגבניות גר' - או 600 גר' עגבניות טריות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מקלפים,שוטפים וחותכים לחצי עיגולים (טבעות) את הבצל.

2. קוצצים את השום,כוסברה ופטרוזיליה.

3. חותכים את העגבניות.

4. לוקחים סיר עבה ומסדרים את המצרכים בצורה הבאה: בצל, חלקי עוף, עגבניות, פלפל, שום,כוסברה,פטרוזיליה.

5. מוסיפים מים ומבשלים עד הרתיחה.

6. מוסיפים מלח,פלפל,רסק עגבניות ועלה דפנה.

7. מנמיחים את האש,מכסים ומבשלים עד שהעוף מוכן.

8. מפזרים שמיר קצוץ


דרג: