עוף ממולא בפירות יבשים

מנת עוף במילוי פירות בטעמים מתקתקים מתאימה לט"ו בשבט

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אתי נתן

דרג:
עוף ממולא בפירות יבשים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עוף שלם למילוי
  • 1 כוס אורז
  • משמשים מיובשים
  • שזיפים
  • צימוקים
  • תמרים
  • אגוזים
  • בצל
  • מעט קינמון
  • לרוטב:
  • רוטב סויה
  • דבש
  • מלח

אופן הכנה:

1. מטגנים בצל ולאחר מכן מוסיפים את הפירות היבשים לטיגון קל.
2. מוסיפים כוס אורז, מכסים במים ולהוסיף קינמון.
3. מערבבים היטבב עד שהמים מתאדים. אם חסר מים להוסיף.
4. ממלאים את העוף ותופרים אותו.
5. לרוטב: מערבבים רוטב סויה, דבש ומלח. 
6. מורחים את העוף ומכניסים לשקית קוקי בתנור לאפייה של שעה בחום בינוני.

 

דרג: