עוף/כרעיים/כנפיים בדבש וסויה

מנה בשרית ברוטב מתקתק, מעולה לארוחות חג

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוף/כרעיים/כנפיים בדבש וסויה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 עוף/כרעיים/כנפיים - אפשר לשים בתבנית גדולה קצת מהכל
  • 2 גמבות בצבעים (1 מכל צבע)
  • 4 כפות דבש
  • 4 כפות סויה
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות שמן
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 כפות מים
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 בטטות בינוניות
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה

אופן הכנה:

1. לוקחים את העוף/כרעיים/כנפיים ושוטפים היטב במים. שמים בתבנית תבנית גדולה מכיוון שבמהלך הבישול מתהווה הרבה רוטב.
2. חותכים את כל הירקות (גמבות, בצל, תפוח אדמה ובטטה) לקוביות בינוניות, ושמים בקערה בצד.
3. מטבלים את העוף בסויה, דבש, מים, שמן, פפריקה חריפה ופפריקה מתוקה. לאחר מכן מעסים את העוף היטב משני צדדיו.
4. מפזרים את הירקות ששמנו בקערה על העוף ובצדדיו, ומעסים אותו היטב משני הכיוונים.
5. אופים בתנור בחום 180 עלות במשך שעה- שעה וחצי, עד להשחמה.
 
דרג: