עוף ברוטב יין סיידר ותפוחים

עוף ברוטב יין סיידר ותפוחים, מנה קלה שכובשת את השולחן, מתאימה גם לערב חג וארוחות שישי.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוף ברוטב יין סיידר ותפוחים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב:
  • 1 כף שבבי בצל מיובש
  • 1/4 כפית שום גבישי
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 כפות רכז סיידר
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לעוף:
  • 8 שוקיי עוף נקיות
  • 2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות בינוניות

אופן הכנה:

1. מכינים רוטב: מערבבים בקערית כף שבבי בצל מיובש, 1/4 כפית שום גבישי, יין אדום, רכז סיידר, 3/4 כוס מים , קורט פלפל שחור גרוס וקורט מלח.
2. מניחים את השוקיים הנקיות בקערה.
3. מעל יוצקים את הרוטב, מורחים את השוקיים ומשרים ל-4 שעות במקרר.
4. מכינים את המנה: מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מסדרים את השוקיים בתבנית עם הרוטב ומעל מפזרים את קוביות התפוחים, צולים ללא כיסוי בתנור, עד להשחמה.
5. מגישים חם.
 
דרג: