עוף באננס וקוקוס פיקנטי נוסח הוואי

מתכון מיוחד של עוף ברוטב קוקוס עם נגיעות פקנטיות לחובבי החריף

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוף באננס וקוקוס פיקנטי נוסח הוואי

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עוף מחולק לשישה חלקים
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • קורט צ'ילי חריף מיובש טחון
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כפית מלאה בכורכום
  • 1 אננס טרי שלם קלוף , חתוך לקוביות בינוניות.
  • 2 כפות שמן
  • 2 ענפי למון גרס קצוצים
  • גרידה מקליפת לימון שלם
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כוסות מים
  • 3 כוסות חלב קוקוס (המוצר הוא פרווה, להשיג בשימורים ברשתות השיווק)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

1. מערבבים בצלוחית את השום, השאלוט, הצ'ילי, הג'ינג'ר, הכורכום וחצי מכמות השמן.
2. את מחצית כמות השמן שנותרה מחממים בסיר בינוני. לאחר מכן, מוסיפים את הלימון גרס, הכוסברה וגרידת הלימון וצולים קלות בחום בינוני.
3. מוסיפים את חלקי העוף ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומבשלים חצי בישול. מוסיפים את חלב הקוקוס.
4. מוסיפים מלח, פלפל, אננס ואת תערובת התבלינים ומבשלים יחד. 
5. מגישים חם בליווי הרוטב.
דרג: