עוואמה- סופגניות נוסח לבנון

עוואמה- סופגניות נוסח לבנון

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוואמה-  סופגניות נוסח לבנון
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10-20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 0.5 כוס עם שמן
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1.5 קמח תפוחי אדמה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 25 גרם (חצי שקית) שמרית גרגירים
  • לסירופ:
  • 2.5 כוסות סוכר לבן
  • 1.5 כוס מים
  • כף מיץ לימון טרי
  • כף תמצית ורדים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
הכנת הסירופ:
1. ממש לפני טיגון העוואמה מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר, מנמיכים את החום ומבשלים למשך 30 דקות עד להסמכה.
2. לבסוף מוסיפים את הלימון ומי הורדים ומערבבים, מכבים את החום ומצננים.

הכנת הבצק:
1. לשים את חומרי הבצק עם כוס וחצי מהמים, את שארית המים מוסיפים לאט עד הבאת הבצק למרקם אחיד.
2. מתפיחים מכוסה במגבת במקום חמים כשעה. מורידים את נפיחות הבצק עם כף היד ומתפיחים שוב לשעה.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק.
4. בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים ומורידים אותם אל השמן החם.
5. מטגנים לגוון שחום תוך הפיכת העוואמה בשמן. מוציאים למסננת. מצננים לדקה ומעבירים אל הסירופ.
6. מגלגלים את העוואמה בסירופ לספיגה ומגישים ספוג בסירופ.

דרג: