עוגת תפוחי עץ ושוקולד לבן

נעמי אבליוביץ' מפנקת אותנו עם מתכון מיוחד לעוגת תפוחי עץ ושוקולד לבן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגת תפוחי עץ ושוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאה רכה של תנובה
  • ½ כוס סוכר
  • 3 ביצים, מופרדות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¼ כוס שמנת חמוצה של תנובה
  • ½ 1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית קינמון
  • 2 תפוחי עץ מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף קורנפלור
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ.
2. בקערה של מעבד מזון או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את החלמונים לתערובת ולאחר שהם נטמעו בה מוסיפים את הוניל והשמנת החמוצה.
3. בקערה נפרדת, מניחים קמח , אבקת אפיה, מלח וקינמון ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ומעבדים רק עד שהתערובת אחידה ללא 'שאריות' יבשות.
4. בקערה נקייה, מניחים את החלבונים ומקציפים לקצף קשה ויציב. מקפלים מחצית מהקצף לתערובת הבצק ולאחר מכן מוסיפים גם את הקצף הנותר.
5. בקערה קטנה מערבבים את קוביות התפוחים עם הקורנפלור לציפוי אחיד.
6. מקפלים את קוביות תפוחי העץ והשוקולד הלבן לתוך הבלילה ויוצקים את התערובת לתבנית המשומנת. אופים עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שמחדירים במרכזה יוצא נקי, כ-40-50 דקות.
7. לפני ההגשה מצננים את העוגה על רשת צינון.
 
דרג: