עוגת תפוחים ואגוזים

עוגה ביתית מהירה וקלה להכנה, גדושה בתפוחים ובתבלינים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת תפוחים ואגוזים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית "סיר פלא" בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחים מסוג "גרנד"
  • 21/2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 11/2 כוסות שמן צמחי
  • 11/4 כוסות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 כפות חלב
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כוס צימוקים
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
2. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, המלח והתבלינים.
3. שמים בקערת מערבל את השמן, הסוכר, הווניל והחלב ומקציפים היטב. מוסיפים את הביצים ומקציפים שוב. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בעזרת מרית את התפוחים, הצימוקים והאגוזים (התערובת תהיה כבדה מאוד).
4. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים מלמעלה. אופים כשעה, מצננים על רשת כרבע שעה, מעבירים סכין קטנה סביב העוגה והופכים על רשת. 
ניתן לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה.
דרג: