עוגת תפוז בסירופ תפוזים

העוגה הכי ביתית שיש - עוגה בחושה רכה וקלת־הכנה בניחוח מוסקט ותפוז, ספוגה בסירופ תפוזים מתוק. נהדרת בכל שעות היום.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת תפוז בסירופ תפוזים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: עוגה מוארכת 26x10 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ־2 תפוזים
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • ½1 כוסות (185 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • אבקת סוכר לעיטור
  • לסירופ:
  • ½ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כוס סוכר

אופן הכנה:

1. משמנים היטב תבנית מוארכת 26x10 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה הארוכות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
2. בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, סוכר, תמצית וניל, קליפת תפוז וקליפת לימון במשך 5-3 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח ואגוז מוסקט, מוסיפים מיץ תפוזים ומיץ לימון, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
3. מעבירים את תערובת העוגה לתבנית המוכנה, ומיישרים את פניה. אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע.
4. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ. שמים מיץ תפוזים, מיץ לימון וסוכר בסיר קטן, ומערבבים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים שוב את הלהבה, ומבשלים את הסירופ במשך 5 דקות. מסירים מהאש.
5. מוציאים את העוגה האפויה מהתנור, ומניחים לה להצטנן 5 דקות. דוקרים את העוגה בשפוד דק לכל עומקה, כדי ליצור "רשת" נקבים צפופה. מברישים את העוגה החמה בסירופ שוב ושוב עד שכל הסירופ נגמר. מניחים לעוגה להצטנן שעתיים־שלוש לפחות, כדי להניח לסירופ להיספג היטב. מעבירים את העוגה למגש ומסירים את הנייר. לפני הפריסה מנפים על פני העוגה מעט אבקת סוכר.
דרג: