עוגת תפוזים של אמא

עוגת תפוזים פריכה, מתכון פרווה שהולך עם הקפה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת תפוזים של אמא
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 21 מנות / 3 תבניות אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/2 ק"ג קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 150 גרם קליפת הדרים מסוכרים (1קופסה) לקישוט

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד שהתערובת מתקשה.
3. תוך כדי הקצפה מוסיפים לאט ובעדינות את השמן ומיץ התפוזים. 
4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, סוכר וניל, קליפת התפוז המגוררת וקליפות ההדרים המסכרות. מוסיפים את התערובת לקציפת הביצים ומערבבים בעדינות עד שמתקבלת עיסה אחידה. 
5. יוצקים לתבניות "אנגליש קייק" חד -פעמיות ואופים במשך 30 דקות עד לקבלת גוון חום בהיר.
 
דרג: