עוגת תפוזים שזורה בחוטי שוקולד

עוגת תפוזים בחושה משויישת בשוקולד

מאת: יהודית מור חיים

דרג:
עוגת תפוזים שזורה בחוטי שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 25 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • הקרם:
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות מים
  • 1 כף שמן
  • העוגה:
  • 3 ביצים שלמות
  • קורט מלח
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 וחצי שקית אבקת אפיה
  • קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • חצי כוס פתיתי קוקוס
  • חצי כוס שמן
  • 3 כוסות קמח רגיל (420 גרם)

אופן הכנה:

1. אופן ההכנה לקרם:
בסיר קטן מכניסים סוכר קקאו ומים מערבבים ומביאים להמסה על אש קטנה, מכבים את האש ומוסיפים את כף השמן ומערבבים היטב עד להטמעה.
2. אופן ההכנה לעוגה:
מקציפים את הביצים השלמות עם קורט המלח, בהדרגה מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כ 5 דקות עד אשר מתקבל קצף תפוח ובהיר.
3. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את סוכר הווניל וקליפת התפוז, מוסיפים את פתיתי הקוקוס ובהדרגה להוסיף את מיץ התפוזים והשמן.
4. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת כף אחר כף, יש לבדוק שהקמח נטמע בתערובת, לא לערבב יותר מידי, בחישת יתר פוגמת.
ההרכבה:
5.  משמנים תבית בקוטר 24 או 26 (מומלץ תבנית עם חור באמצע) ומפזרים סוכר. יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית. יוצקים מחצית מתערובת השוקולד על התערובת הלבנה בצורה של שזירת חוטים, אפשר לעשות זאת עם כף ובעדינות.
6. יוצקים את יתרת התערובת הלבנה על השוקלד. את יתרת השוקולד שנשארה. יש למזוג מעל בצורת חוטים.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. זמן האפייה בתחילה יהיה כ- 20 דקות, לאחר מכן מכסים את העוגה עם רדיד אלומניום וממשיכים לאפות כחצי שעה נוספת.
דרג: