עוגת תפוזים בזיגוג שמנת ושוקולד לבן

מלכת עוגות החורף - גבוהה, רכה,אוורירית, מועשרת בשקדים טחונים ומעוטרת בזיגוג שמנת ושוקולד לבן וברצועות של קליפת תפוז.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת תפוזים בזיגוג שמנת ושוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית ארובה גבוהה, 12-16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¼2 כוסות (280 גרם) קמח
  • ⅓ כוס (40 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 6 ביצים גדולות מופרדות לחלבון ולחלמון
  • ⅞ כוס (175 גרם) + ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז גדול
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית תמצית שקדים
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • לזיגוג:
  • ½ כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 5-4 כפות אבקת סוכר
  • רצועות דקיקות של קליפת תפוז לעיטור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים היטב תבנית ארובה גבוהה (עדיף בעלת תחתית מתפרקת) ומאבקים אותה בקמח - מטים ומטלטלים את התבנית כדי שהקמח יצפה את הדפנות ואת הארובה בצורה אחידה. מנערים החוצה את עודפי הקמח.
2. מנפים את הקמח עם השקדים הטחונים ועם אבקת האפייה לתוך קערה. שמים את חלמוני הביצים בקערת הקצפה גדולה. מוסיפים ⅞ כוס (כוס פחות 2 כפות) סוכר, קליפות תפוז ולימון מגוררות ותמציות וניל ושקדים. מקציפים במהירות גבוהה במשך 2 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים להקציף עוד 3-2 דקות, עד שהקציפה סמיכה מאוד ותפוחה מאוד.
3. מוסיפים את השמן אל קציפת החלמונים בזרם דק, תוך הקצפה מתמדת. מוסיפים את תערובת הקמח ואת מיץ התפוזים, ומערבלים במהירות בינונית־נמוכה רק עד שכל הקמח נבלע בתערובת בצורה אחידה.
4. בקערת שנייה מקציפים את חלבוני הביצים לקצף יציב וגמיש - מוסיפים את חצי כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, תוך הקצפה. מבליעים שליש מכמות הקצף לתוך תערובת החלמונים. מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
5. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים בשליש התחתון של התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה זהובים ומרכזה קפיצי למגע. מניחים לעוגה להצטנן לגמרי לפני שמשחררים אותה מהתבנית ומעבירים למגש.

הכנת הזיגוג:
1. יוצקים את השמנת לקערית זכוכית ומחממים במיקרוגל במשך 30 שניות. מוסיפים את השוקולד הקצוץ, מערבבים ומחממים במשך 30 שניות נוספות. טורפים היטב עד שכל השוקולד נמס והתערובת חלקה לגמרי. מנפים פנימה 4 כפות אבקת סוכר וטורפים לתערובת סמיכה. אם יש צורך, מוסיפים עוד מאבקת הסוכר כדי לקבל זיגוג סמיך מספיק לשמור על צורתו ודליל מספיק ליציקה.
2. יוצקים פסי זיגוג על העוגה, מסדרים עליהם את רצועות הקליפה הדקיקות ומשהים כשעה, עד שהזיגוג מתייצב.

העוגה נשמרת במקרר - בכלי מכוסה - עד שבוע ימים.
 
דרג: