עוגת תמרים

עוגת תמרים במיוחד לטו בשבט ו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת תמרים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ביצה טרופה
  • 220 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1 כף סוכר חום
  • 250 גרם ממרח תמרים
  • 80 גרם צימוקים בהירים
  • 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 180 גרם ופלים אגו קוקוס של כרמית מרוסקים
  • 2 כפות יין אדום מתוק
  • פתיתי קוקוס
  • סילאן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר מעל חום נמוך את המרגרינה עם הסוכר הלבן והחום עד להמסת הסוכר ומצננים.
2. מוסיפים את הביצה ומערבבים במהירות כדי שלא תתבשל.
3. מחזירים את הסיר אל האש ומוסיפים את התמרים, היין, והצימוקים ומערבבים למרקם אחיד, מערבבים כמה דקות נוספות, ומצננים.
4. מוסיפים את האגוזים והעוגיות ומערבבים היטב.
5. בתוך צלחת מעט עמוקה ושטוחה מצופה ברדיד ניילון נצמד, דוחסים את העיסה קלות ומקררים.
6. לפני ההגשה הופכים מעל צלחת שטוחה, מסירים את הניילון ומעל יוצקים 2 כפות סילאן ומפזרים פתיתי קוקוס בנדיבות.
7. מגישים קר
 

דרג: