עוגת תותים, שוקולד לבן וקצפת

עוגת תותים, שוקולד לבן וקצפת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענבל רובין

דרג:
עוגת תותים, שוקולד לבן וקצפת
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 20 מנות\2 תבניות אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס:
  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 60 מ"ל חלב (1/3 כוס)
  • 150 גרם יוגורט (גביע)
  • 350 גרם שוקולד לבן
  • מילוי + ציפוי:
  • 500 גרם תותים חתוכים לחצי (2 חבילות) – מתוכם 12 הולכים להכנת רוטב.
  • 3-4 כפות ריבת תותים / פטל / פירות יער
  • 380 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 1 כוס) "השף הלבן"
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:


מחממים תנור ל-180 מעלות

להכנת הבסיס:
1.ממיסים את השוקולד הלבן בבאן מרי או במיקרו בפולסים קצרים (לשים לב לא לשרוף את השוקולד)
2.בקערה גדולה מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ובקערה קטנה מערבבים את החלב היוגורט והשוקולד הלבן המומס
3.בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לריכוך.
4.מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הוניל וממשיכים לעבד קלות.
5.מוסיפים את תערובת היבשים (קמח) ותערובת הרטובים (חלב) ב-3 פעמים כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.
6.מעבירים לתבניות אפייה ואופים כ-40 דקות עד להזהבה או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
7.נותנים לעוגות לנו במקרר לפחות שלוש שעות להתייצבות.

להכנת המילוי והציפוי (רוטב תותים):
1. לסיר מכניסים את 12 התותים החתוכים לחצי עם 3-4 כפות ריבת תותים ומחממים עד לריכוכם.
2.מעבירים לבלנדר ויוצרים רוטב תותים, נותנים לו להתקרר טיפה במקרר כ-15 דקות.
3.מקציפים שמנת מתוקה עם האבקת סוכר לקצף יציב.
4.לאחר שהעוגות מוכנות, חותכים כל אחת ל-2 שכבות ויוצקים מן הרוטב על השכבה הראשונה (כמה כפות לכסות את פני העוגה), מסדרים את התותים החצויים ויוצקים מעל עוד טיפה מהרוטב.
5. מכניסים את הקצפת לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי ומזלפים איך שרוצים.
6.לוקחים את השכבה השניה של העוגה והופכים אותה כך שמה שהיה למעלה יהיה למטה וחוזרים על אותה הפעולה כמו השכבה השניה.
- מסדרים יפה על מגש ומגישים.

 

דרג: