עוגת תותים בקרם בננות

מתכון מתוק ומיוחד שהוא בין עוגה לקינוח. בסיס של עוגת ספוג דקה, קוביות תותים, קרם בננות וקצפת, עוד תותים מלמעלה ועיטורי קצפת. תראו לי מישהו שיסרב לפרוסה מכל העונג הזה!

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת תותים בקרם בננות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות / עוגה מלבנית 20x30 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 2 ביצים גדולות
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט מלח
  • ½ כוס (60 גרם) קמח מנופה
  • 2 כפות ליקר אמרטו
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן (תירס, חמניות)
  • ¼ כוס פירורי ביסקוויט
  • לקרם הבננות ולציפוי:
  • 1 מיכל גדול או 2 קטנים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 3 שקיקים (30 גרם) סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • רצועה גדולה של קליפת לימון (השכבה הצהובה בלבד)
  • ¼ כוס (30 גרם) אבקת פודינג לבישול בטעם וניל
  • 1 בננה בשלה
  • 2 כפות ליקר אמרטו
  • 750 גרם תותי שדה יפים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מכינים תבנית מלבנית 20x30 ס"מ (לא משמנים). 
2. מכינים את הבסיס. שוברים את הביצים לקערת המיקסר. מוסיפים סוכר, סוכר וניל ומלח, ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד שנוצרת קציפה תפוחה מאוד וסמיכה מאוד. מנפים פנימה את הקמח, ומערבלים במהירות נמוכה, רק עד שהקמח נבלע בקציפת הביצים. בקערה קטנה טורפים יחד אמרטו, מיץ לימון ושמן. מוסיפים 2 כפות מתערובת העוגה, ובוחשים לתערובת אחידה. יוצקים את תערובת האמרטו על תערובת העוגה, זורים את פירורי הביסקוויט, ומבליעים אותם פנימה בתנועות קיפול במרית. יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים את פניה, ואופים במשך 15-12 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומרכזה קפיצי למגע. מוציאים מהתנור, והופכים את התבנית על רשת. מצננים.
3. להכנת קרם הבננות, יוצקים לסיר 1 כוס שמנת להקצפה ו־1 כוס חלב. מוסיפים סוכר וניל, ¼ כוס סוכר ורצועה של קליפת לימון. מערבבים היטב ומחממים מעל להבה בינונית עד שהתערובת כמעט רותחת. בוללים את אבקת הפודינג בחלב הנותר. קולפים את הבננה, חוצים אותה לאורכה, וחותכים כל חצי ל־5-4 קטעים. בוחשים את בלילת הפודינג לתוך תערובת החלב החמה, ובוחשים עד שהיא מתחילה להסמיך. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הבננה, ומבשלים תוך בחישה במשך 4-2 דקות. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את האמרטו. מסננים את הקרם לתוך קערה (בלי למעוך את חתיכות הבננה. אפשר לזלול אותן או לזרוק). מניחים ריבוע של נייר אפייה או ניילון על פני הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים לגמרי.
4. שוטפים את התותים, ומסירים את העוקצים. קוצצים חצי מכמות התותים לקוביות. חוצים את השאר. מפזרים את קוביות התותים על בסיס העוגה. 
5. מקציפים את השמנת הנותרת עם 3 כפות סוכר לקצפת יציבה. טורפים היטב את קרם הבננות, ומקפלים לתוכו חצי מכמות הקצפת. מורחים את הקרם על קוביות התותים. מעבירים את הקצפת הנותרת לשק זילוף עם צנתר כוכב בינוני. מסדרים את התותים החצויים על העוגה, ומעטרים בכוכבי קצפת קטנים. מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה. 
דרג: